Praha.cz

 
Plavání POTMĚ: Podpořte Mirka na cestě do Ria
Sobota, 24. leden 2015 07:24
Plavání POTMĚ: Podpořte Mirka na cestě do Ria

Zkoušeli jste někdy něco, co běžně děláte, udělat poslepu? A jak vám to šlo? Nadační fond Českého rozhlasu Světluška se už od roku 2003 snaží pomáhat těm, kteří opravdu musí dělat většinu věcí poslepu. A teď Světluška připravila další zajímavou akci. Na Plaveckém stadionu v Podolí si můžete vyzkoušet zaplavat poslepu. Akce proběhne 31. ledna 2014.


Plakát k akciKaždý, kdo 31. ledna v době od 11 do 16hod přijde do Podolí a vyzkouší si plavání poslepu, přispěje zakoupením vstupného na nevidomého plavce Miroslava Smrčka, který by rád uskutečnil svůj sen a kvalifikoval se na Letní paralympijské hry v Rio de Janeiru v roce 2016!


V Podolí se ale zdaleka nebude jen plavat! Světluška pro Vás připravila doprovodný program nejen potmě – plaveckou exhibici za účasti reprezentačních plavců Petra Bartůňka a Petry Chocové, aquazorbing a další vodní atrakce, fotobudku Fotonaut, masáže nevidomými maséry a další.


Chybět nebudou ani známé osobnosti z řad herců a sportovců. Programem Vás provede moderátor Jiří Chum.


Plavecký stadion Podolí věnuje Světlušce na podporu Miroslava Smrčky 40 Kč z každé prodané vstupenky pro dospělé a studenty.


Světluška


Světluška je dlouhodobý projekt Nadačního fondu Českého rozhlasu založený na solidaritě a dobré vůli lidí, kteří se rozhodli darovat nevidomým trochu světla.


Světluška pomáhá dětem a dospělým s těžkým zrakovým postižením. Je oporou pro ty, které nelehký životní osud postavil před každodenní výzvu: znovu a znovu se učit životu ve tmě - bez pomoci jednoho z nejdůležitějších lidských smyslů.

Světluška svítí od roku 2003. Do projektu se zatím zapojilo více než 66 000 dobrovolníků a miliony dárců. Připojte se také!


Foto a zdroj: rozhlas.cz – TZ Plavání POTMĚ: Podpořte Mirka na cestě do Ria

pchj